2012. július 26. - EISZ
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. május-június hónapban felsőoktatási intézményekben népszerűsítette a digitális tartalomszolgáltatásait, annak érdekében, hogy a hallgatók, oktatók, doktoranduszok közül minél többen megismerkedjenek az elektronikusan elérhető külföldi és magyar nyelvű lektorált szakirodalmi forrásokhoz való hozzáférés lehetőségeivel.

Hogyan lehet hozzájutni a kurrens nemzetközi szakirodalomhoz? Mi a megoldás, ha az egyetemi könyvtárban csak egy példány van abból a bizonyos jegyzetből, amit keresel, és azt is kikölcsönözték? Hogyan működnek az adatbázisok keresőmotorjai, hogyan tudunk velük a leghatékonyabban keresni? Miért hasznos a relevancia szerinti találati lista? Hogyan használjuk hatékonyan a www.eisz.hu és a www.tankonyvtar.hu portálok nyújtotta szolgáltatásokat? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az Educatio Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló EISZ rendezvénysorozat budapesti és vidéki helyszínein, ahol a hazai digitalizálás kérdései mellett a felsőoktatási szféra számára nélkülözhetetlen magyar és nemzetközi szakirodalomhoz való hozzáférés lehetőségeiről nyújtottunk tájékoztatást.

Időpontok, helyszínek:

SZEGED2012. május 29. 12-től 16 óráigSzegedi Tudományegyetem
József Attila Tanulmányi és Információs Központ
6722 Szeged, Ady tér 10.
PÉCS2012. május 31. 12-től 16 óráigPécsi Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtár, a Tudásközpont előcsarnoka
622 Pécs, Universitas u. 2/A.
BUDAPEST2012. június 5. 10-től 18 óráigÓbudai Egyetem
1034 Budapest, Bécsi út 96/b. szám alatti központi épületében
BUDAPEST2012. június 6. 12-től 17 óráigELTE Egyetemi Könyvtár
1053 Budapest, Ferenciek tere 6.
Díszterem (első emelet)
GYŐR2012. június 7. 12-től 16 óráigSzéchenyi István Egyetem
Győr, Egyetem tér 1.
Új Tudástér épület - Aula
DEBRECEN2012. június 13. 12-től 16 óráigDebreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
DEENK előcsarnok

Az Educatio standon lévő számítógépeken az érdeklődők megismerkedhettek az Elektronikus Információszolgáltatással, a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtárral, és az Arcanum Digitális Tudománytár hatalmas digitalizált magyar nyelvű folyóirat gyűjteményével. Az Educatio munkatársai megmutatták a megújult honlapok szerkezetét, az elérhető tartalmakat, és gyakorlati segítséget nyújtottak a felhasználóknak, a könyvtáros kollégákat részletekbe menően tájékoztatták az újdonságokról.

A Tankönyvtár munkatársai minden helyszínen játékkal is várták az érdeklődőket, a kérdésekre hibátlanul válaszoló versenyzők között 8 GB-os pendrive-okat sorsoltunk ki. A stand látogatói érdeklődési körük, szakmájuk szerinti speciális, releváns információkra tehettek szert egy helyen arról, hogy a digitális tartalomszolgáltatás milyen plusz értékeket tud hozzáadni munkájukhoz.

További hírek
2009. szeptember 17.
Változások a honlapon
2011. szeptember 13.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. az EBSCO Information Services közreműködésével tisztelettel meghívja Önöket az IEEE ASPP adatbázis három helyszínen zajló felhasználói tréningjére.
2010. augusztus 26.
2010. augusztus 28-án kilenc óra hosszban a fennakadások, leállások lehetnek a ScieneDirect szolgáltatásában.
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner