2012. július 26. - EISZ
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. 2012. május-június hónapban felsőoktatási intézményekben népszerűsítette a digitális tartalomszolgáltatásait, annak érdekében, hogy a hallgatók, oktatók, doktoranduszok közül minél többen megismerkedjenek az elektronikusan elérhető külföldi és magyar nyelvű lektorált szakirodalmi forrásokhoz való hozzáférés lehetőségeivel.

Hogyan lehet hozzájutni a kurrens nemzetközi szakirodalomhoz? Mi a megoldás, ha az egyetemi könyvtárban csak egy példány van abból a bizonyos jegyzetből, amit keresel, és azt is kikölcsönözték? Hogyan működnek az adatbázisok keresőmotorjai, hogyan tudunk velük a leghatékonyabban keresni? Miért hasznos a relevancia szerinti találati lista? Hogyan használjuk hatékonyan a www.eisz.hu és a www.tankonyvtar.hu portálok nyújtotta szolgáltatásokat? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ az Educatio Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló EISZ rendezvénysorozat budapesti és vidéki helyszínein, ahol a hazai digitalizálás kérdései mellett a felsőoktatási szféra számára nélkülözhetetlen magyar és nemzetközi szakirodalomhoz való hozzáférés lehetőségeiről nyújtottunk tájékoztatást.

Időpontok, helyszínek:

SZEGED2012. május 29. 12-től 16 óráigSzegedi Tudományegyetem
József Attila Tanulmányi és Információs Központ
6722 Szeged, Ady tér 10.
PÉCS2012. május 31. 12-től 16 óráigPécsi Tudományegyetem
Egyetemi Könyvtár, a Tudásközpont előcsarnoka
622 Pécs, Universitas u. 2/A.
BUDAPEST2012. június 5. 10-től 18 óráigÓbudai Egyetem
1034 Budapest, Bécsi út 96/b. szám alatti központi épületében
BUDAPEST2012. június 6. 12-től 17 óráigELTE Egyetemi Könyvtár
1053 Budapest, Ferenciek tere 6.
Díszterem (első emelet)
GYŐR2012. június 7. 12-től 16 óráigSzéchenyi István Egyetem
Győr, Egyetem tér 1.
Új Tudástér épület - Aula
DEBRECEN2012. június 13. 12-től 16 óráigDebreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
4032 Debrecen, Egyetem tér 1.
DEENK előcsarnok

Az Educatio standon lévő számítógépeken az érdeklődők megismerkedhettek az Elektronikus Információszolgáltatással, a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtárral, és az Arcanum Digitális Tudománytár hatalmas digitalizált magyar nyelvű folyóirat gyűjteményével. Az Educatio munkatársai megmutatták a megújult honlapok szerkezetét, az elérhető tartalmakat, és gyakorlati segítséget nyújtottak a felhasználóknak, a könyvtáros kollégákat részletekbe menően tájékoztatták az újdonságokról.

A Tankönyvtár munkatársai minden helyszínen játékkal is várták az érdeklődőket, a kérdésekre hibátlanul válaszoló versenyzők között 8 GB-os pendrive-okat sorsoltunk ki. A stand látogatói érdeklődési körük, szakmájuk szerinti speciális, releváns információkra tehettek szert egy helyen arról, hogy a digitális tartalomszolgáltatás milyen plusz értékeket tud hozzáadni munkájukhoz.

További hírek
2010. január 7.
Az EISZ Program 2010-ben
2010. március 1.
Web of Science szeminárium
2011. szeptember 9.
Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft., a Magyar Képzőművészeti Egyetem Könyvtára az EBSCO Publishing közreműködésével tisztelettel meghívja Önöket az Art & Architecture Complete felhasználói tréningjére.
Arcanum Magyarország vezető tartalomszolgáltatója
Digitális Tankönyvtár felsőoktatási tankönyvek egyetemi jegyzetek folyóiratcikkek elektronikusan
Layout:hu-HU:mtakBanner